Eurobottle

Sinds 1994 produceert Eurobottle sportflessen. Elk jaar produceren en drukken we miljoenen waterflessen voor klanten over de hele wereld. Eurobottle prints voor alle sectoren van sport, sportclubs en sportevenementen met oog voor milieu en duurzaamheid. Zorg dragen voor onze omgeving is uitermate belangrijk voor Eurobottle en dat hebben we aangetoond door het gebruik van biobased plastics. Om dit engagement te onderstrepen, heeft Eurobottle de eerste echte biobased sportfles ter wereld ontwikkeld! Alle Eurobottle-producten zijn ook 100% recyclebaar. Met deze innovaties bouwen we verder aan een gesloten circulaire economie waarin we het gebruik van grondstoffen willen verminderen, recyclage willen bevorderen en de afvalproductie willen beperken en zo de maatschappelijke voetafdruk van menselijke activiteiten willen verminderen.

Hier kun je een video bekijken over ons productieproces.

Kwaliteit staat voorop

De plastic flessen en het productieproces van Eurobottle zijn voedselveilig. Dit betekent dat de flessen geschikt zijn voor voedsel. Er is geen uitwisseling van schadelijke of ongezonde substanties tussen de fles en de inhoud. Wij produceren volgens Europese wet- en regelgeving. Uiteraard worden onze eindproducten intensief getest. Eurobottle produceert onder ISO9001- en ISO22000-certificeringen.


ISO 22000
Het verstrekken van verpakkingen om uw voedsel te beschermen, nemen wij zeer serieus. De vorm, kleur, afmetingen en afdichting van uw verpakkingen zijn van de hoogste kwaliteit. En - minstens zo belangrijk - we produceren de verpakking in een schone en veilige omgeving. Bovendien voldoen de materialen die we voor uw verpakking gebruiken, aan de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van materialen voor contact met levensmiddelen. Lloyds Register heeft ons sinds 2009 gecertificeerd volgens de ISO 22000-norm.

ISO 9001
ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Sinds 2005 is ons kwaliteitsbeheersysteem gecertificeerd door Lloyds Register. Op deze manier geven we onze klanten het vertrouwen dat we kunnen blijven voldoen aan hun wensen en de wettelijke vereisten die van toepassing zijn. De nadruk ligt hier op 'permanent'. Omdat de markt, de wetgeving en de wensen van klanten in de loop van de tijd veranderen.

Over Biobased


"Traditioneel wordt het plastic (polyethyleen) dat wordt gebruikt voor verpakkingen en flessen gemaakt van aardolie. Voor dat doel wordt die aardolie achtereenvolgens gezuiverd tot nafta en gekraakt tot ethyleen. De productie van aardolie en verwerking tot kunststof kost energie, is gevoelig voor milieuvervuiling en produceert veel koolstofdioxide. De laatste draagt ??bij aan het broeikaseffect en het broeikaseffect. Je kunt ook ethanol gebruiken om ethyleen te produceren. Deze grondstof ontstaat bijvoorbeeld wanneer u landbouwproducten zoals suikerriet toestaat. Je kunt van dat ethanol plastic maken, het heeft precies dezelfde samenstelling en kwaliteit als plastic gemaakt van petroleum. Duurzaam, niet afbreekbaar in de natuur, maar uitstekend om te recyclen! Het grote voordeel van biobased plastic in vergelijking met traditioneel plastic is dat het aanzienlijk minder kooldioxide (CO2) produceert. Een belangrijke producent beweert zelfs dat als je de teelt van suikerriet meetelt, de productie van 1 ton biobased plastic meer dan het dubbele van het gewicht aan CO2 uit de atmosfeer is. "Wij geloven dat als je een bijdrage wilt leveren aan een beter milieu, je kunt kiezen voor een biobased fles!