Veelgestelde vragen

Kom je er met behulp van onderstaande vragen niet uit? Bel of mail ons dan via 0321 792 327 / info@eurobottle.nl

Meest gestelde vragen aan Eurobottle

Heb je een vraag? Wij proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Hieronder lees je onze veelgestelde vragen. Mis je nog niet iets? Neem dan contact met op ons op.

Zijn jullie bidons voedselveilig?
Eurobottle bidons zijn uitgebreid getest op voedselveiligheid en voldoen aan de meest recente Europese wet- en regelgeving op dat gebied. Onze productiefaciliteit in Dronten is gecertificeerd voor de productie van voedselveilige verpakkingen (ISO22000:2005).

Bevatten jullie bidons BPA (bisphenol A) of weekmakers ?
BPA of weekmakers worden niet gebruikt tijdens productie van onze producten.

Wat is zeefdruk?
Zeefdruk is een sjablonen-drukproces. Bij dit proces mengen wij voedselveilige inkten en wordt deze inkt door een zeef geperst met een rakel op het te bedrukken oppervlakte. De verschillende kleuren wordt in lagen over elkaar gedrukt totdat de gewenst afbeelding ontstaat. Bidons met deze bedrukking kunnen gewoon de vaatwasser in.

Hoe kan ik de bidon het beste schoonhouden?
Het is erg belangrijk bidons na gebruik goed te reinigen. Eurobottle bidons hebben een grote halsopening en zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor zijn ze perfect in de vaatwasser schoon te maken. Je kunt de bidon uiteraard ook op de hand afwassen. Wij adviseren een bidon ook voor het eerste gebruik af te wassen.

Zijn alle modellen geschikt voor een bidonhouder?
Alle 500 ml en 750 ml bidons en de Team 1000 Slim passen in elke standaard bidonhouder.

Kan een bidon tegen warme/hete vloeistoffen?
Eurobottle bidons zijn niet geschikt voor vloeistoffen die warmer zijn dan 40 °C.

Hoe kan ik mijn logo aanleveren voor het bedrukken?
Stuur je logo (of een compleet ontwerp) mee met je aanvraag als vector bestand in de vorm van een Adobe Illustrator- of PDF- bestand.

Met welk kleurensysteem werken jullie?
Met de techniek zeefdruk werken wij met PMS kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System. Als er geen pantone kleuren beschikbaar zijn laat u dan door ons adviseren.

Kan ik ook kiezen voor een metallic kleur voor mijn bedrukking?
Ja dit is mogelijk, wij bieden twee metallic kleuren aan. Namelijk zilver (PMS 877 C) en goud/brons (PMS 871 C). Dit zijn de enige twee kleuren die wij aanbieden in metallic.

Uit hoeveel kleuren mag de bedrukking bij zeefdruk bestaan?
Bij zeefdruk is het maximaal aantal PMS kleuren: 6. Er is een uitzondering, namelijk voor de 330ml Activity kunnen wij maximaal 2 kleuren bedrukken. 

Ik kan niet de juiste bestanden voor zeefdrukken aanleveren, is dit een probleem?
Nee, dat is geen probleem. Wij kunnen dit voor je doen. Eventuele extra kosten bespreken we vooraf. Let wel op; wij maken dan het logo/ontwerp voor je na. Dit kan nooit 100% overeenkomen met het oorspronkelijke beeld. Wij streven natuurlijk wel voor het beste resultaat.

Wat is de levertijd voor bedrukte bidons?
Voor de actuele levertijd adviseren wij om contact op te nemen.