Onze verantwoordelijkheid

Wij vinden dat ieder zijn verantwoording moet nemen over de producten die je in de markt zet. Dit is niet alleen het productie process maar ook voor de after-life van de producten. 

Onze verantwoordelijkheid

Team Eurobottle
Een stap vooruit naar duurzaamheid – Eurobottle’s inzet voor biobased plastic en circulaire initiatieven

Duurzaamheid van begin tot eind

Eurobottle begrijpt dat het belangrijk is om je verantwoordelijkheid te nemen over de producten die je in de markt zet. Daarom streven we ernaar om alleen biobased plastic, plastic van suikerriet, te gebruiken voor onze bidons. Door te kiezen voor biobased plastic verminderen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen we de CO2-uitstoot tijdens de productie. Buiten de grondstof is herbruikbaarheid is ook van groot belang. Door dat onze bidons en waterflessen volledig herbruikbaar zijn dragen we bij aan het verminderen van het aantal plastic dat in de natuur belandt.

Maar bij Eurobottle kijken we verder dan alleen het product zelf. We denken ook na over wat er gebeurt wanneer een product aan het einde van zijn levensduur is. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met CIRCULR. en SAAR. om ook de afterlife van onze bidons in gedachten te houden. CIRCULR.en SAAR. transformeren gerecyclede bidons in bijvoorbeeld hoogwaardige sportkleding en sportaccessoires, waardoor we de levensduur van het materiaal verlengen en verspilling tegengaan. Op deze manier geven we onze bidons een tweede leven en verminderen we de impact op het milieu.

Oasus Sky Blue - Duurzame waterfles
Van suikerriet naar bidon
Eurobottle - Bidons voor ijshockey
Eurobottle - Kleine bidons voor kinderen
Eurobottle - Skor bidon
Eurobottle - Powerbar bidon op fiets
CIRCULR & Eurobottle - Samenwerking

CIRCULR. & Eurobottle

Samen met CIRCULR. hebben wij een grote stap gezet in de sport- en duurzaamheidsindustrie. Wij nemen als ervaren producent van hoogwaardige bidons onze verantwoordelijkheid voor de producten die we op de markt brengen. Deze missie voor kwaliteit en duurzaamheid leidde tot een samenwerking met CIRCULR., wiens missie het is om de sportwereld te veranderen in een circulair systeem.

Wij zetten gebruikte bidons om in grondstoffen voor nieuwe sportmaterialen. Door verder te gaan dan alleen recycling, nemen wij samen met CIRCULR. onze verantwoordelijkheid om duurzame oplossingen te bieden voor de sportwereld en de eerste stappen voor een circulaire toekomst. Onze gedeelde visie en inzet tonen aan dat verantwoordelijkheid nemen voor het milieu en de kwaliteit van producten hand in hand kunnen gaan!

SAAR. & Eurobottle

In de sportindustrie is de standaard nog steeds gericht op produceren, gebruiken en weggooien, en dit is precies het punt waar SAAR. wilde ingrijpen. Sportmaterialen worden traditioneel vervaardigd uit nieuwe grondstoffen, en recycling systemen voor de sportmaterialen zijn schaars. Daarnaast ziet SAAR. de gebruiksduur van producten terug lopen door sponsorwissels en snel veranderende technologieën, terwijl de waardevolle materialen eigenlijk voor het oprapen liggen. De markt dwingt te veranderen, maar er gebeurt te weinig in de praktijk.

SAAR. bracht een frisse kijk op deze uitdagingen en, in samenwerking met Eurobottle, zijn ze begonnen te werken aan innovatieve oplossingen om de sportwereld circulair te maken. Samen streven we ernaar om de gebruiksduur van sportmaterialen te verlengen, gerecyclede grondstoffen te integreren in productieprocessen en de sportindustrie op te wekken om verantwoordelijkheid te nemen voor een duurzame toekomst. Deze samenwerking is een krachtige stap in de richting van een circulaire revolutie in de sportwereld!

Bidon als grondstof voor SaarSport producten

Bekijk het bidon vermaal proces!

Benieuwd geworden hoe de bidons precies vermalen worden? Bekijk dan onderstaande video voor een korte impressie van het vermalen van de gebruikte bidons.

De Eurobottle producten

Contact

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Via onderstaand contact formulier, of bel rechtstreeks met een van onze medewerkers.

Telefoon

+31 321 792 327

Contactformulier

Sectie

Sectie