Ons doel

Samen werken we aan een wereld waarin we actief bijdragen aan een gebalanceerde en duurzamere toekomst!

Ons doel

Team Eurobottle

Een stap richting duurzaamheid en het herstellen van onze wereld

Eurobottle’s inzet voor een duurzame toekomst

De temperatuur op aarde stijgt, de ijskappen smelten, natuurverschijnselen worden steeds heftiger, jaarlijks verdwijnen er steeds meer planten, bomen en diersoorten. Onze wereld is al miljoenen jaren onderhevig aan veranderingen, maar wij zijn er als mensheid in geslaagd om deze veranderingen binnen één generatie in een ongekend tempo te versnellen. Door de extreem snelle ontwikkeling welke wij als mensheid ondergaan, is de balans in ons ecosysteem volledig verdwenen en met bovengenoemde gevolgen van dien. Daarbij moeten wij ons realiseren dat door het verdwijnen van deze essentiële balans, de verstoringen elkaar ook nog eens versterken. 

Het tij keren kan niet alleen, maar samen kan dat wel! Dat betekent dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid moet nemen. Het leven is een kwestie van geven en nemen. De onbalans is ontstaan doordat wij meer hebben genomen van de natuur dan we hebben terug gegeven, maar hadden wij dat recht?

Bij Eurobottle nemen wij onze verantwoordelijkheid door het aanbieden van enkel duurzaam geproduceerde en herbruikbare bidons. Echter vinden wij dat dit niet meer voldoende is en daarom blijven wij constant zoeken naar mogelijke stappen op weg naar een betere toekomst. Een toekomst waarin wij weer in balans zijn met onze omgeving; de natuur en alle andere levende wezens op aarde.

Oasus Sky Blue - Duurzame waterfles
Van suikerriet naar bidon
levenspad
Oasus Sky Blue - Duurzame waterfles
Ons doel - Green bottles - Oasus clear

Ontdek hoe wij onze verantwoordelijkheid nemen in duurzame productie en recycling

Wat bedoelen wij met duurzame producten?

We lezen overal over duurzaamheid, een duurzame productie en een duurzaam product. Maar wat bedoelen wij nu met duurzaam? En wat is biobased plastic precies? Wij leggen het graag uit.

Herbruikbare bidons zijn natuurlijk al opzichzelf duurzaam. Het is een goed alternatief voor wegwerpflessen en bekers. Dit draagt bij aan het verminderen van plastic afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Daarnaast maken wij gebruik van I’m green Polyethylene, een biobased plastic gemaakt van suikerriet. Dit betekent dat de grondstof hernieuwbaar is en niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen. En een groot voordeel: omdat suikerriet tijdens het groeien veel CO2 opneemt, heeft biobased kunststof zelfs een negatieve CO2 uitstoot.

Wij streven naar een circulaire economie, waarin het gebruik van vervuilende grondstoffen wordt verminderd en recycling wordt bevorderd. Hier zijn wel al diverse stappen in het aan maken om onze verantwoordelijkheid te nemen in het recyclen van de producten die wij op de markt brengen.

Onze Oasus waterfles gaat nog een stapje verder. Wij zorgen voor een 100% recyclebaar product, zelfs bij het gebruiken van zwart kunststof. Zo is onze Oasus zwart met het oog, maar gemaakt van donkergroene biobased plastics waardoor deze volledig herkent wordt als PE materiaal. Daarnaast is de Oasus volledig gemaakt van dezelfde grondstof en hierbij één monomateriaal, dit maakt het recyclen nog makkelijker.  Lees alles over de Oasus waterfles.

 

Bekijk hier onze reis naar de oorsprong van biobased plastic!

Met 9 miljoen hectare aan suikerrietplantages en 560 miljoen ton suikerriet dat ieder jaar wordt geoogst is Brazilië dé grootste producent van suikerriet ter wereld. De productie is gelegen in de centraal zuidelijke staten zoals Sao Paulo, dat 3000 kilometer ten zuiden van het amazone regenwoud ligt. Voor Eurobottle de perfecte plek om te beginnen aan onze zoektocht naar de oorsprong van onze biobased producten. 

De Eurobottle producten

Contact

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Via onderstaand contact formulier, of bel rechtstreeks met een van onze medewerkers.

Telefoon

+31 321 792 327

Contactformulier

Sectie

Sectie