Van suikerriet naar bidon!

Een bidon in de huisstijl of met het logo van jouw bedrijf is een perfect relatiegeschenk of promotiemiddel.

Van suikerriet naar bidon!

Team Eurobottle

Een kijkje in de wereld van duurzaam plastic

Wat is biobased?

Hoe zorgt Eurobottle nu voor duurzaam plastic. Heel simpel, wij maken onze bidons van een kunststof welke van suikerriet is gemaakt. “Traditioneel wordt plastic gemaakt van aardolie. De winning van aardolie en de verwerking ervan tot plastic kost veel energie. Het produceren hiervan zorgt voor veel koolstofdioxide (CO2) en kan milieuvervuiling veroorzaken. Dit draagt allemaal bij aan de opwarming van de aarde (broeikaseffect).”

Van suikerriet naar bidon

“Het kan dus ook op een andere manier. Vanuit suikerriet wordt uiteraard eerst rietsuiker gemaakt voor consumptie. Van het restproduct kan bio-ethanol worden gemaakt. Van bio-ethanol maak je vervolgens plastic dat precies dezelfde samenstelling en kwaliteit heeft als plastic gemaakt uit aardolie. Duurzaam én uitstekend te recyclen! En een groot voordeel: omdat suikerriet tijdens het groeien veel CO2 opneemt, heeft biobased kunststof zelfs een negatieve CO2 uitstoot! Van deze bidons maken wij dus onze bidons.

Wij willen bijdragen aan een beter milieu, jij ook? Ook jij kunt kiezen voor een biobased fles, zo zet je al een stap in de goede richting!”

Wat is biobased
Van suikerriet naar bidon
levenspad

Bekijk hier onze reis naar de oorsprong van biobased plastic!

Wij geloven dat als u een bijdrage wilt leveren aan een beter milieu, u kunt kiezen voor een biobased fles! Het grote voordeel van biobased plastic in vergelijking met traditioneel plastic is dat het aanzienlijk minder kooldioxide (CO2) produceert.

De Eurobottle producten

Contact

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Via onderstaand contact formulier, of bel rechtstreeks met een van onze medewerkers.

Telefoon

+31 321 792 327

Contactformulier

Sectie

Sectie