Duurzaamheid van begin tot eind

Bij Eurobottle gebruiken wij de meest milieuvriendelijke materialen om onze producten te produceren. Maar wij houden niet alleen rekening met het productie proces van de bidons, maar denken ook aan de after-life van de bidon of waterfles.

Duurzaamheid van begin tot eind

Team Eurobottle

Onze grondstoffen zijn van suikerriet gemaakt

Wat is biobased?

Wij zijn altijd opzoek naar de meest duurzame manier van onze producten produceren. Zo maken wij gebruik van een kunststof die van suikerriet is gemaakt, dit noemen wij biobased plastic.

Traditioneel wordt plastic gemaakt van aardolie. De winning van aardolie en de verwerking ervan tot plastic kost veel energie. Het produceren hiervan zorgt voor veel koolstofdioxide (CO2) en kan milieuvervuiling veroorzaken. Het gebruik van suikerriet verbeterd dit proces.

Vanuit suikerriet wordt uiteraard eerst rietsuiker gemaakt voor consumptie. Maar van het restproduct kan bio-ethanol worden gemaakt. Van bio-ethanol maak je vervolgens plastic dat precies dezelfde samenstelling en kwaliteit heeft als plastic gemaakt uit aardolie. Duurzaam én uitstekend te recyclen! En een groot voordeel: omdat suikerriet tijdens het groeien veel CO2 opneemt, heeft biobased kunststof zelfs een negatieve CO2 uitstoot! Van deze bidons maken wij dus onze bidons.

Wij willen bijdragen aan een beter milieu, jij ook? Ook jij kunt kiezen voor een biobased fles, zo zet je al een stap in de goede richting!

Wat is biobased
Van suikerriet naar bidon
Powerbar - Herbruikbare sport bidons
Sailfish - Herbruikbare biobased sportbidon
Ons verhaal

Draag bij aan het verminderen van single-use plastics

Herbruikbare bidons en waterflessen

Hervulbare bidons en waterflessen dragen aanzienlijk bij aan het verminderen van single-use plastic afval. Het gebruik hiervan resulteert erin dat mensen minder vaak wegwerpflessen  kopen, wat zorgt voor besparingen op plastic verpakkingen. Daarnaast komen bidons en waterflessen minder vaak in de natuur terecht. Een enkele hervulbare bidon kan geruimte tijd worden gebruikt zonder de noodzaak om telkens een nieuwe plastic flesje te kopen.

Hierdoor wordt niet alleen het gebruik van plastic verminderd, maar ook de productie-energie en de uitstoot die gepaard gaan met het produceren en vervoeren van wegwerpflessen. Het gebruik van hervulbare waterflessen of bidons draagt dus bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere manier van hydrateren.

Team Eurobottle

Samenwerkingen voor een circulaire toekomst

Onze verantwoordelijkheid na gebruik

In samenwerking met CIRCULR. en SaarSport dragen wij bij aan een circulaire economie met volledige verantwoordelijkheid voor onze producten, met name onze herbruikbare bidons.

Wij begrijpen het belang van duurzaamheid en hebben ons tot doel gesteld om ervoor te zorgen dat onze bidons aan het einde van hun levensduur volledig kunnen worden gerecycled.

Dit betekent dat we niet alleen kwalitatief hoogwaardige, herbruikbare producten aanbieden, maar ook zorgen voor een verantwoorde ‘after-life’. Bij Eurobottle gaan we verder dan alleen het leveren van geweldige producten; we zetten ons in voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst voor ons allemaal.

Recycle process van de sportbidons - Eurobottle
Eurobottle - Bidons vermalen

Bekijk hier onze reis naar de oorsprong van biobased plastic!

Wij geloven dat als u een bijdrage wilt leveren aan een beter milieu, u kunt kiezen voor een biobased fles! Het grote voordeel van biobased plastic in vergelijking met traditioneel plastic is dat het aanzienlijk minder kooldioxide (CO2) produceert.

De Eurobottle producten

Contact

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op

Via onderstaand contact formulier, of bel rechtstreeks met een van onze medewerkers.

Telefoon

+31 321 792 327

Contactformulier

Sectie

Sectie