Hoe steunen wij het WK IJshockey?

Hoe steunen wij het WK IJshockey?

Hoe steunen wij het WK IJshockey?

Samen met IJshockey Nederland streven wij naar een duurzamere toekomst. Wij zetten op diverse manieren elke keer weer een extra stapje om dit mogelijk te maken. En dit keer door mee te helpen om het meest duurzame IJshockey WK ooit te realiseren!

De WKU18 in Heerenveen – Thialf streeft naar de titel meest duurzame WK IJshockey ooit. Ze besteden daarom extra aandacht in verschillende manieren. Zo kiezen ze voor het Thialf stadium, een energie efficiënt stadium. Kiezen ze voor groene transport, duurzame hotels, lokale catering, duurzame materialen en voor een volledige recycling van de afval.

‘Because there is no Planet B’

Wij als Eurobottle hebben bijgedragen aan dit duurzame evenement doormiddel van onze biobased, herbruikbare, bidons aan te bieden. Deze bidons worden gebruikt door zowel de IJshockey spelers als door de vrijwilligers van het WK.

Wat maakt Eurobottle bidons dan zo duurzaam? Dit is natuurlijk een breed begrip, duurzaamheid zit in vele factoren.

Een herbruikbare bidon en waterfles is al duurzaam op zichzelf, door het gebruik hiervan bespaar je per persoon gemiddeld 5,5 pet-flesjes in de natuur! Als heel Nederland hiervoor kiest besparen we ruim 1 miljard pet-flesjes! Maar dit lost het probleem van fossiel plastic dan weer niet op.

Fossiel plastic, wat vaak gebruikt wordt bij plastic verpakkingen, heeft negatieve gevolgen voor het milieu. Bij het produceren van dit plastic wordt er gebruikgemaakt van aardolie. Aardolie is een fossiele brandstof en de productie ervan heeft hierdoor negatieve gevolgen voor het milieu.

Daarom zijn wij in 2014 overgegaan naar biobased plastic, geproduceerd uit ethanol dat wordt gewonnen uit suikerriet. Suikerriet is een hernieuwbare grondstof en neemt bij het groeien veel CO2 op, en hierdoor heeft biobased plastic een negatieve CO2-uitstoot. Het productieproces van biobased plastic heeft dus een lagere ecologische voetafdruk dan plastic van aardolie.

Lees meer over onze duurzaamheid van begin tot eind.

IJshockey Nederland - Thialf
IJshockey bidons Nederland - Thialf
IJshockey Nederland - Thialf

Foto’s: Actiefotografie.nl/Marco Spelten

Recente cases